Skriv ut detta Sida

NeuroCervicalTherapy, NCT

 

Neuro Cervikal Terapi


Ett hälsosamt åldrande gör inte ont. En kropp i balans smärtar inte. Låt ingen inbilla dig att försämrad livskvalitet är en del av livet och att du får acceptera det som ett naturligt resultat av livscykeln!

Anette Pettersen grundare Vitalmetoden

Neurocervikalterapi

Neurocevikalterapi syftar till att frilägga klämda nerv -och blodbanor i främst hals, nacke och bröstrygg. Begreppet neurocervokalterapi, NCT är vårt eget varumärke och det är bara diplomerade och licensierade vitalpraktiker som behandlar och får behandla enligt denna metod. En effekt av behandlingen är att muskler och senor släpper sitt grepp om skelettet och kroppen får en rakare och ledigare hållning. Felställningar korrigeras automatiskt. Ibland kan ett kompletterande besök hos kiropraktor efter behandlingskuren förstärka effekten ytterligare och rekommenderas ofta av vitalpraktiker.

Vår kropp -ett bihang till hjärnan

Alla nerver strålar från hjärnan och ska via ryggmärgen passera trånga passager, först i nacken sedan mellan kotkropp, disk, ryggkotornas leder och muskulaturen. Om nerverna blir klämda av spänningar, felställningar eller förträngningar kan vi få inflammation i nerven som t ex vid ischiasverk i benet. Vid akut nervpåverkan kan vi testa detta ganska väl och symtomen är ofta tydliga. Betydligt svårare är det om en nerv gradvis under lång tid utsätts för ett tryck. Det kan då ske en långsam förtvining av nerven med dåliga impulser till det som nerven ska styra. Detta upptäcks ofta inte förrän det gått långt och kan resultera i huvudvärk, yrsel och domningar. Inom NCTn manipulerar vi inte kotorna utan arbetar istället med att lösa muskelspänningar i de områden som påverkar nervbanor och flöden till och från huvudet.

Kablar med en knepig ände

En känselnerv är enkelt uttryckt en kabel vars ände ska kunna förmedla impulser, sk. synapser. Om nerven går av växer den normalt ut efter en tid och känseln återkommer. Nerven växer med ca 1 mm/månad. Om nerven eller blodbanan är klämd av muskler eller kotor kan inte blodet transportera syre, hormoner och näringsämnen. Nervens synapser försämras eller i värsta fall stryps kommunikationen mellan nerverna. Kroppsliga och mentala problem uppstår. Alla drabbas med tiden av detta, den moderna medicinen kallar det åldersrelaterad sjukdom. Vi kallar det oblanser pga muskelspänningar och kotkompression. Bägge går att lidra eller helt undvika.

Den kronologiska åldern kan vi inte göra något åt men den biologiska klockan kan med relativt enkla medel återställas flera år.

 

 

 

Permalänk till denna artikel: http://vitalakademin.com/behandlingen/neurocervicaltherapy/